Posts Tagged ‘kamień dekoracyjny na klatce schodowej’

… Wszystko zaczęło się pod koniec sierpnia , kiedy Inwestorzy trafili do naszego Studia po poradę kolorystyczną salonu.

Kilka dni później ruszyły pierwsze prace , powstał projekt kominka ponieważ marzeniem Agnieszki i Konrada było uzyskać efekt nowoczesnego wnętrza , niestety mocnych zmian nie dało się uniknąć…

Zmieniliśmy wygląd kominka – został obudowany pięknym czarnym granitem, natomiast czopuch wykończony Ottocento w kolorze ecru. Pod telewizor wykonaliśmy zabudowę kartonowo – gipsową wykończoną przepięknym trawertynem design czarnym . Taki sam tynk nałożyliśmy na ścianę oddzielającą hol.
…Niestety jak to w życiu bywa ,podczas remontu wyszło kilka niespodzianek – podłoga wymagała naprawy , ściany i sufity również…Musieliśmy czekać ok 7 tygodni na wyschnięcie wylewek , żeby móc położyć parkiet. Po ok. czterech tygodniach salon wyglądał tak:

I w tym momencie zapadły mocne decyzje: Wymieniamy podłogi w kuchni , holu i wiatrołapie , robimy remont toalety, wymieniamy drzwi i blaty w kuchni …

To wszystko musieliśmy zmienić ..

Pracowali wszyscy zgodnie , parkieciarze,stolarze, elektrycy, glazurnik oczywiście pod batutą  ,, DEKORSTUDIO” :)

Po ponad 2 miesiącach zmagań ,możemy już oglądać pierwsze zarysy nowej aranżacji domu Agnieszki i Konrada- no , i ich cudownych grzecznych dzieciaczków :)Kuchnia nabrała rumieńców. zamiast mdłych piaskowych ścian , czerwone ,,encanto” dla apetytu :) Nad szafkami  grafitowy kamienny fornir.

Ściana oddzielająca kuchnię od jadalni w czarnym encanto. jeszcze nieporządek remontowy, jeszcze do wymiany mebelki w jadalni i okienna kosmetyka , ale jesteśmy już bardzo  blisko…

Strefa nocna parteru – wejście do królestwa chłopców – turkusowe Ottocento.

Wejście na górę i strefa dzienna – ściany wykończone tynkiem – naturalnym trawertynem klasycznym .

I łazienka gościnna:

Toaleta dokomponowana do całości wnętrza. Surowa , achromatyczna , kamienna. W ostatecznej sesji zdjęciowej postaramy się pokazać znacznie więcej bo efekt jest powalający:)

A tak wygląda wnętrze po zmianach..

Wczoraj , 3 listopada ,  zakończyliśmy kluczowy etap remontu u właścicieli tego ciepłego domku. Została nam kosmetyka. Dobierzemy kilka mebli , rolety , powiesimy obrazki…

Spędziliśmy tam kawał czasu – dobrego czasu…

Dziękujemy serdecznie Agnieszce i Konradowi za przemiłą bezkonfliktową współpracę, za cierpliwość i zaufanie. Dziękujemy Kordiankowi i Oliwierkowi za to , że byli grzeczni i wytrzymali tyle czasu bez telewizji :)